Elektrisch rijden vandaag, maar ook morgen

Elektrisch rijden begint bij Hyundai. We zijn het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing u dus zoekt, Hyundai heeft hem. Nu en in de toekomst! Hyundai maakt er geen geheim van de groenste autofabrikant ter wereld te willen worden. Daarom lanceren wij de komende jaren nog veel meer groene modellen. Wordt uw volgende auto ook een elektrische Hyundai?

 

Achttien groene modellen in 2025
Hyundai behoort bij de meest innovatieve en ‘groene’ autofabrikanten ter wereld. Hyundai werkt hard en vol zelfvertrouwen aan een toekomst waarin de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum wordt beperkt of zelfs volledig wordt uitgesloten. Om die ambities waar te kunnen blijven maken, lanceert Hyundai de komende jaren in totaal maar liefst veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien.

  • 8 Hybrides
  • 4 Plug-in hybrides
  • 5 volledig elektrische auto's
  • 1 Waterstof auto

 

Vier elektrische weetjes
Hyundai investeert jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s in de ontwikkeling van ‘groene’ producten. Maar wat betekent dat voor het milieu? En wat gebeurt er als er na jaren trouwe dienst een einde komt aan het werkzame leven van een elektrische auto? Daar heeft Hyundai allemaal aan gedacht.

 


Elektrisch weetje 1


Nieuw leven in oude batterijen
Is er leven voor batterijen na jaren van trouwe dienst in elektrisch aangedreven Hyundai’s? Jazeker! In plaats van batterijen te recyclen kunnen we ze ook hergebruiken. ‘Oude’ batterijen zijn namelijk nog prima geschikt om energie in op te slaan, bijvoorbeeld voor de stroomopslag voor zonnecellen of windturbines.


Elektrisch weetje 2

Half miljard bomen rond fabriek
Hyundai doet er alles aan zijn auto’s zo ‘groen’ mogelijk te produceren. Neem de Hyundai-fabriek in Ulsan (Zuid-Korea), een van de grootste productiefaciliteiten ter wereld: deze wekt zijn eigen stroom op en zuivert zijn eigen afvalwater. En uiteraard wordt gebruikgemaakt van lakken op waterbasis. Rond de fabriek creëerde Hyundai bovendien een groenzone met meer dan een half miljard bomen.


Elektrisch weetje 3


Een dak van suikerriet
De Hyundai IONIQ Electric is een volledig elektrische auto en stoot dus geen schadelijke stoffen uit. Maar er is nog iets bijzonders: voor de IONIQ Electric heeft Hyundai allemaal duurzame en biologisch afbreekbare materialen gebruikt. Heel milieuvriendelijk dus. Het dak is gemaakt van bestanddelen uit suikerriet en diverse componenten in het interieur zijn vervaardigd van recyclebaar plastic.


Elektrisch weetje 4


Lucht zuiveren in plaats van vervuilen
De Hyundai NEXO is een heel bijzondere elektrische auto. In plaats van lucht te vervuilen maakt de waterstofauto lucht juist schoner. De luchtfilters in de NEXO zorgen ervoor dat 99,9 % van de schadelijke deeltjes wordt gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, verlaat de waterstofauto schoner dan het daarvoor was binnengekomen.

 

Hyundai heeft de ambitie om het groenste merk van de wereld te zijn. Bekijk hieronder de geschiedenis van de ontwikkeling van waterstof auto's. 

Waterstof tot nadenken

Een waterstofauto is eigenlijk ook een elektrische auto. Een brandstofcel zet waterstof om in elektrische energie waarmee de elektromotor wordt aangedreven. De enige uitstoot is waterdamp. Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. De Hyundai NEXO is ’s werelds meest verkochte waterstofauto en de allereerste SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof.

Wilt u duurzaam rijden, 8% bijtelling over het gehele bedrag en andere fiscale voordelen zoals MIA? Dan is de Hyundai NEXO geschikt voor u! 

Meer over de NEXO

 

Wilt u meer informatie over elektrisch of hybride rijden? Vul onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.