KONA Electric en IONIQ Electric nu heel interessant voor particulieren

€ 4.000 subsidie bij aanschaf elektrische Hyundai


Wilt u als particulier een elektrische auto aanschaffen of privé leasen? Dan hebben wij goed nieuws! U kunt nu subsidie aanvragen voor een volledig elektrische Hyundai zoals de KONA Electric (vanafprijs normaal € 36.795) en de IONIQ Electric (vanafprijs normaal € 36.995) als u deze aanschaft bij H-Point in Dordrecht. De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuw model en € 2.000 voor een gebruikt elektrisch model.

Emissievrij autorijden moet voor veel meer mensen aantrekkelijk worden, vindt de overheid. Zakelijk rijders profiteren al van een gunstige fiscale bijtelling wanneer ze kiezen voor een volledig elektrische auto. Met de subsidie op elektrische auto’s wil het kabinet elektrisch autorijden voor nóg meer mensen – dus ook privérijders – bereikbaar maken. Daarvoor heeft de overheid een flink bedrag beschikbaar gesteld. Aan de subsidiepot zit wel een maximum. Particulieren die in aanmerking willen komen voor de overheidskorting dienen daarom op tijd hun subsidieaanvraag in te dienen.


Voor wie is de subsidie bedoeld?


De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijk rijders of zzp’ers. De subsidie geldt voor personenauto’s met 0 gram uitstoot, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde/nieuwprijs tussen de € 12.000 en € 45.000 en een minimale elektrisch actieradius van 120 kilometer (volgens WLTP). De subsidie is niet van toepassing op hybrideauto’s.

Waarom deze subsidieregeling?


Het doel van de overheid is om de keuze voor een elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een kleiner prijsverschil met een personenauto op fossiele brandstof en zorgt ervoor dat de ambities uit het Regeerakkoord en het Klimaatakkoord worden verwezenlijkt. In het Regeerakkoord is afgesproken dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe personenauto’s emissieloos zijn.

De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn onder meer:

  • Rond 2025 moet er een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s voor particulieren zijn
  • In 2030 dient 100 % van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch te zijn


Een elektrische Hyundai private leasen


De subsidie is vooral ook goed nieuws voor automobilisten die hun elektrische Hyundai willen private leasen. U rijdt dan een paar jaar in een gloednieuwe elektrische Hyundai tegen een scherp vast maandbedrag, zonder dat de auto uw eigendom wordt. Alle kosten – zoals service en onderhoud – zijn inbegrepen, behalve het opladen. U hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen en hebt geen risico op waardedaling.


Welke voorwaarden gelden er voor de subsidie?


Een voorwaarde is dat de auto enkele jaren op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Beëindigd u binnen vier jaar uw private-leasecontract, dan stopt ook de subsidie die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Nog een voorwaarde is dat de elektrische auto wordt aangeschaft bij een erkend autobedrijf, bijvoorbeeld Hyundai dealer H-Point in Dordrecht. Dit geldt ook voor gebruikte elektrische auto’s. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Wij vertellen u graag meer over deze subsidieregeling  en hoe u hiervoor in aanmerking komt. 

Kom in contact


Voordelen van elektrisch rijden


Elektrisch rijden heeft tal van voordelen. Een elektrische auto is minder belastend voor het milieu en stoot geen schadelijke stoffen uit. Andere pluspunten:

  • U betaalt in 2020 geen aankoopbelasting (BPM)
  • U betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
  • Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto op benzine of diesel
  • De verbruikskosten zijn lager, vooral als u goedkoop kunt opladen op uw werk of via zonnepanelen
  • Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel
  • Via de H-Point kunt u nu heel eenvoudig een laadpunt met bijbehorende laadpas van Vattenfall aanschaffen
  • Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoeft u niet meer langs het tankstation