Hyundai i30 N vernieuwd en verbeterd

Hyundai I30 N vernieuwd en verbeterd 

Hyundai presenteert nu de Hyundai i30 N die verbeterd en vernieuwd is. De auto heeft een verbeterd design, een nieuwe achttrapstransmissie met dubbele natte plaatkoppeling (N DCT) en geavanceerde en vernieuwde assistentie- en veiligheidssystemen die de bestuurder een nog beter gevoel van de auto geven. Met allerlei nieuwe systemen die het rijgedrag verbeteren, is de vernieuwde Hyundai i30 N een sportauto die berekend is op zowel dagelijks gebruik als op inzet op het circuit.

De Hyundai i30 N was in 2017 Hyundai’s eerste high-performance productiemodel. Inmiddels zijn er in Europa 25.000 exemplaren van verkocht en is de auto meermaals onderscheiden, onder meer door het Duitse automagazine Auto Bild dat de auto de titel ‘Sportauto van het Jaar 2018’ toekende. De vernieuwde Hyundai i30 N bouwt voort op het succes van zijn voorganger en biedt tal van verbeteringen op het gebied van design en rijgedrag. In het model past Hyundai veel meer lichtgewicht materialen toe, die er mede voor zorgen dat de auto lichter en wendbaarder is en een betere wegligging heeft.

Uiterlijk gericht op dynamische prestaties

Het design van de vernieuwde Hyundai i30 N is samen te vatten in drie woorden: prestaties, emotie en uitstraling. De vernieuwingen zijn exclusief voor de Hyundai i30 N en allemaal gericht op het bieden van optimale dynamiek en prestaties. De auto straalt uit dat hij voor het circuit geboren is. Het kenmerkende N-logo in de brede grille valt direct op. Met zijn specifieke, strakke gaaswerk doet de grille denken aan een vliegtuig en zorgt die voor optimale koeling van de motor. Het N-logo komt ook terug op de wielen.


Interieurdesign verbindt bestuurder met zijn auto

Het interieur van de vernieuwde Hyundai i30 N zorgt ervoor dat de bestuurder zich optimaal verbonden voelt met de auto. Het instrumentarium omvat onder meer een actief en met LED’s aangegeven rood gemarkeerd toerengebied, dat varieert onder invloed van de temperatuur van de motorolie, en een schakelindicator die aangeeft wanneer de bestuurder het best kan schakelen. De Hyundai i30 N is ook leverbaar met een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen.

 

Interieur vernieuwde Hyundai i30 N


Verbeterde motor levert een nog intenser autosportgevoel

De Hyundai i30 N wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor die gekoppeld is aan ofwel een handmatig te bedienen zesversnellingsbak (6MT) of – voor het eerst – een achttraps N DCT-transmissie met dubbele natte plaatkoppeling. In de standaarduitvoering heeft de vernieuwde Hyundai i30 N een vermogen van 184 kW (250 pk) en een maximumkoppel van 353 Nm. Deze versie heeft altijd de 6MT.

Klanten kunnen ook kiezen voor de optie Performance Package, waarmee de motor een vermogen heeft van 206 kW (280 pk) en een koppel van 392 Nm (resp. 5 pk en 39 Nm meer dan de vorige versie met Performance Package). Deze uitvoering is leverbaar met handgeschakelde zesbak of de nieuwe N DCT-transmissie. De motor van het Performance Package levert zijn trekkracht vanaf lagere toerentallen en over een breed toerengebied. Dat zorgt voor snelle reacties op het gaspedaal en dus een nog snellere acceleratie, voor nog meer plezier op de weg én op het circuit. Doordat het vermogen en de trekkracht al bij lage toerentallen beschikbaar zijn, kan de bestuurder het potentieel van de motor ook veel beter benutten in het dagelijkse verkeer. Het maximumkoppel is beschikbaar van 1.950 tot 4.600 toeren per minuut en het maximumvermogen bij 5.200 toeren per minuut. Daardoor accelereert de auto sneller, niet alleen in het hogetoerengebied maar ook in het middentoerengebied, en is het hoge prestatievermogen onder allerlei omstandigheden eenvoudig toegankelijk.

Van beide uitvoeringen ligt de topsnelheid op 250 km/u. Met het Performance Package vergt de acceleratie van 0 naar 100 km/u slechts 5,9 seconden en dat is 0,2 seconden of 3 procent sneller dan de vorige versie.

N Turbo vernieuwde i30


N Grin Control-systeem

Net als in de vorige generatie van de Hyundai i30 N geeft het N Grin Control-systeem de bestuurder de keuze uit vijf rijmodi: Eco, Normal, Sport, N en N Custom. Deze rijmodi passen de parameters van de motor, de schokdempers, de ESC (Electronic Stability Control), het N Corner Carving Differential (elektronisch sperdifferentieel), het motorgeluid, de besturing en Rev Matching aan om ze te optimaliseren voor uiteenlopende rijomstandigheden. In N Custom kan de bestuurder kiezen uit de instellingen Eco, Normal, Sport en Sport+ voor elke high-performance component om onder de actuele omstandigheden optimaal te functioneren volgens de voorkeuren van de bestuurder.


Wegligging en comfort

De wielophanging en stuurinrichting van de vernieuwde Hyundai i30 N (beide transmissies) zijn opnieuw afgesteld voor nog meer comfort en een verbeterde wegligging. Een extra stabilisator is aan de achterzijde van het onderstel gemonteerd. Klanten die het Performance Package kiezen, profiteren ook van het N Corner Carving Differential, een elektronisch sperdifferentieel (eLSD). Ook hebben de remschijven voor een grotere diameter van 360 mm (voorheen: 345 mm) voor betere remprestaties.

Hyundai i30 N

Interieur vernieuwde i30 N line

Technische specificaties vernieuwde Hyundai i30 N 

Vernieuwde Hyundai i30 N

Aanmelden