6 tips om uw Hyundai klaar te maken voor de zomer

De zomer is alweer om de hoek! Gaat u binnenkort met uw Hyundai op vakantie? Dan is het wellicht handig om uw Hyundai even in het zonnetje te zetten voordat u vertrekt zodat de rit comfortabel is voor zowel u als uw Hyundai. Hieronder kunt u een aantal tips lezen over waar je op moet letten voor u vertrekt.

Tip 1: Controleer de banden en remmen

Een van de belangrijkste aspecten die zowel uw veiligheid als die van de passagiers waarborgen zijn de banden en de remmen van uw Hyundai. De banden controleert u op drie punten. Ten eerste controleert u of er nog genoeg profieldiepte is. Als er niet meer voldoende profiel aanwezig is, kan dit leiden tot verminderde grip en problemen bij het afvoeren van water (aquaplanning), wat leidt tot slippen en minder controle over de auto. Hiernaast is het van belang om te letten op specifieke slijtagepatronen. Is de band bijvoorbeeld aan een zijde erg afgesleten? Dan kan dit te maken hebben met een verkeerde uitlijning of een onjuiste bandenspanning en is de kans op een klapband veel hoger. Als derde onderdeel is de bandenspanning cruciaal om te controleren. Mocht u dit niet doen, en hij is onjuist, dan kan dit een nadelige invloed hebben op het brandstofverbruik en de grip van uw Hyundai. Het is dus van belang dat u dit controleert. U kunt de juiste bandenspanning vinden op een van de deurstijlen, aan de binnenkant van de brandstof- (of laad)klep of in het instructieboekje.

Naast dat de banden extreem belangrijk zijn om te controleren, geldt dit ook voor remmen. Mochten uw vakantieritten veel in de brengen plaatsvinden, dan vraagt dit veel van uw remmen. Daarom is het belangrijk om met regelmaat de remblokken, remschrijven en remvloeistof te laten controleren om ervoor te zorgen dat het remsysteem volledig goed functioneert.

Tip 2: Het aircosysteem

Op een warme zomerdag is het altijd fijn als u in het bezit bent van een goed werkend aircosysteem. Een jaarlijkse check-up is dus niet overbodig. Mocht u merken dat de airco niet zo goed meer verkoelt als eerst, kan dit te maken hebben met een lek in het systeem of een tekort aan koudemiddel. Laat het even nakijken door een professionele monteur. Het repareren van een lek en het bijvullen van het koudemiddel kan de efficiënte van uw airco herstellen en slijtage aan de aircopomp voorkomen.

Tip 3: Denk aan de vloeistoffen

De vloeistoffen op peil houden is een essentieel onderdeel voor als u ongestoord wil kunnen rijden. Als eerst is het belangrijk dat het oliepeil van uw Hyundai goed is bijgevuld. Hoe controleer je dit? Om te beginnen doet u de motorkap omhoog. Voordat u de motor start, trekt u de oliepeilstok uit de houder. Als dit gedaan is dient deze schoon gemaakt te worden met een doek en hierna kan de peilstok terug worden gestoken. Als u de peilstok er nu weer uittrekt, moet de olie tussen twee markeerpunten staan. Vergeet hiernaast ook zeker niet de ruitenwisservloeistof bij te vullen. Ook al gaat u er niet vanuit dat het veel zal gaan regenen, er kan altijd viezigheid op komen waardoor uw zicht wordt belemmerd zoals insecten. Verder is het verstandig om de koelvloeistof van uw Hyundai te controleren. De auto moet namelijk veel meer koelen als de buitentemperatuur stijgt. Het is nooit gewenst om met een oververhitte motor te rijden/stil te staan. Controleer daarom of het koelwaterniveau zich tussen de min- en max-lijntjes van het reservoir bevindt. In de motorruimte is dit reservoir meestal te vinden.

Tip 4: Autonavigatie up-to-date stellen

Nog een belangrijk onderdeel van de check voordat u vertrekt is het updaten van de navigatiesoftware in uw Hyundai. Met voortdurende veranderingen in wegen en verkeerspatronen, is het handig om de navigatie van uw auto met regelmaat bij te werken. De meeste moderne auto’s met ingebouwde navigatiesystemen maken het mogelijk om updates uit te voeren via verschillende methoden, zoals via een USB-stick, een SD-kaart of via een draadloze internetverbinding. Voor de precieze methode van uw Hyundai kunt u het beste het instructieboekje van het navigatiesysteem  raadplegen. Op het moment dat het navigatiesysteem volledig up-to-date is, levert dit dan ook zeker grote voordelen op.

Tip 5: Vergeet uw veiligheidsuitrusting niet!

Mocht u deze zomer naar het buitenland gaan, dan is het belangrijk om na te gaan of uw Hyundai klaar is voor de veiligheidseisen van het desbetreffende land. Hiernaast komt het altijd van pas als u goed voorbereid bent op diverse pech situaties. Denk hierom aan een EHBO-kit, een gevarendriehoek en gele hesjes voor alle passagiers en u zelf.

Tip 6: Ga voor uw zomercheck naar H-Point

Voorzie uw Hyundai van een zomercheck bij ons en vertrek zonder problemen naar uw vakantiebestemming. Wij helpen u maar al te graag bij H-Point!