APK keuring Hyundai

APK keuring: Waarom een algemeen periodieke keuring voor uw Hyundai?

De Algemene Periodieke Keuring (APK keuring) is verplicht in Europa. Tijdens de APK keuring wordt uw Hyundai nagekeken op drie onderdelen: veiligheid, milieueisen en registratie. Denk hierbij aan verlichting, remmen, roetfilter en kilometerstand. H-Point voert de APK snel en vakkundig uit zodat u snel weer de weg op kunt! Indien u blijft rondrijden met een APK plichtige Hyundai, dan kan dit lijden tot een flinke boete. 

Als u een onderhoudsbeurt laat doen bij H-Point  dan is de APK is gratis* in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Punten waar op uw Hyundai wordt gecontroleerd tijdens de APK keuring

Verkeersveiligheid

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie

Milieuvriendelijkheid

 • Uitstoot van uitlaatgassen


De registratie en documentatie

 • Kilometerstand
 • Kentekenbewijs
 • Voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstof

Plan gemakkelijk en snel APK voor uw Hyundai bij H-Point in Dordrecht of Gorinchem

APK Gratis bij onderhoudsbeurt aan uw Hyundai

Een auto mag officieel de weg niet op wanneer de APK-datum verstreken is. U doet er verstandig aan de APK door onze gespecialiseerde Hyundai monteurs te laten uitvoeren. Wij hanteren een scherp tarief én kennen uw Hyundai door en door. Wanneer u de APK keuring combineert met de jaarlijkse onderhoudsbeurt, is de keuring helemaal gratis* (adviesprijs € 39,95 excl. verplicht wettelijke APK afmeldkosten).

Wanneer APK keuring nodig voor mijn Hyundai?

Het soort auto dat je rijdt, bepaalt de wettelijke APK-frequentie. Voor nieuwe benzineauto's en auto's met een elektromotor moet de eerste APK na 4 jaar plaatsvinden, daarna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Voor nieuwe dieselauto's moet de eerste APK na 3 jaar en daarna elk jaar plaatsvinden. In dit APK-keuringsschema staat wanneer jouw Hyundai aan een APK toe is. Handig!
Plan direct uw onderhoud in!
NL
KM

APK wetgeving

*Met ingang van 1 januari 2024 zijn wij wettelijk verplicht het daadwerkelijke brandstofverbruik van personenauto's en lichte bedrijfswagens die op of na 1 januari 2021 zijn geregistreerd, te meten en door te geven aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Door gebruik te maken van onze diensten, stemt u ermee in dat wij, conform de geldende wet- en regelgeving, het daadwerkelijke brandstofverbruik van uw voertuig meten en de bijbehorende gegevens doorsturen naar de RDW.

Veelgestelde vragen APK

APK staat voor: Algemene Periodieke Keuring.

Bij de APK wordt alleen gecontroleerd of uw Hyundai voldoet aan de minimale eisen voor gebruik op de openbare weg. Dit is een momentopname. Bij onderhoud is deze controle een stuk uitgebreider en worden er preventief ook onderdelen en vloeistoffen vervangen, zoals motorolie en het oliefilter, zodat de auto veilig is voor gebruik tot de volgende service-interval. Regelmatig onderhoud bij H-Point betekent dat u altijd kunt vertrouwen op uw Hyundai. Maak hier eenvoudig (online) een werkplaatsafspraak bij H-Point.

Verkeersveiligheid: profieldiepte banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu: de uitstoot van uitlaatgassen.

Registratie: het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof."

U krijgt tijdig bericht van de RDW vóór welke datum uw Hyundai APK-gekeurd moet zijn.

Dat kan vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum. De APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. U kunt dus ruim op tijd een afspraak maken bij H-Point. Dat kan hier eenvoudig online.

Ja, elke auto met een Nederlands kenteken moet verplicht periodiek APK-gekeurd worden. De APK zorgt ervoor dat de technische staat van auto's gecontroleerd wordt, zodat de veiligheid op de Nederlandse wegen op peil blijft. Laat u geen APK uitvoeren, dan ontvangt u een boete. Maak hier eenvoudig online een werkplaatsafspraak.

Ja, u kunt bij elke Hyundai-dealer terecht voor een APK-keuring. 

Ja dat kan. Houd rekening met gemiddeld minimaal een uur wachttijd.

Een voertuig mag tot maximaal 2 maanden ná het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn. Voorkom een boete en maak daarom alsnog zo snel mogelijk een afspraak bij je Hyundai-dealer voor de APK-keuring! Dat kan hier eenvoudig online.

Contact