Bijtelling berekenen Hyundai

Mag u een auto van de zaak uitzoeken? Wellicht heeft u al een leaseauto van Hyundai op het oog en dan wilt u natuurlijk weten wat uw maandelijkse bijtelling zal bedragen. Wij hebben met H-Point een handige tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig uw (toekomstige) netto bijtelling kunt berekenen. Naast de bijtelling van 2024 kunt u deze ook berekenen van voorgaande jaren.

Bereken direct

Leaseauto

Bereken uw bijtelling bij H-Point

Als u per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt in uw auto van de zaak, dan krijgt u te maken met bijtelling. Dit is een percentage van de nieuwwaarde van de auto. U moet hierover inkomstenbelasting betalen. Voor de meeste auto’s geldt dit jaar een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde. De bijtelling voor elektrische auto’s, waterstofauto's en zonnecelauto's is minder. De overheid wil zo milieuvriendelijk rijden stimuleren. 

Bereken hieronder de netto bijtelling van uw nieuwe leaseauto. Naast de bijtelling van 2024 kunt u deze ook berekenen van voorgaande jaren. Wij hebben regelmatig diverse elektrische modellen op voorraad met bouwjaar 2021 en 2022 waarbij u dus nog profiteert van de lage bijtellingsregels die toen gelden.

Bijtellingscalculator

{{option.Interest}} % {{option.ConstructionYear}}
Netto bijtelling per maand Vul alle velden in om het maandbedrag te berekenen.
Bijtelling berekenen

Bijtelling H-Point

Veelgestelde vragen

Bijtelling is het bedrag dat bij het salaris wordt opgeteld als de ‘auto van de zaak’ privé wordt gebruikt. Het is alleen verschuldigd als dit privégebruik meer dan 500 km per kalenderjaar bedraagt. Alleen auto’s die geen CO2 uitstoten (volledig elektrische auto's of waterstofauto's) genieten nog tot en met 2025 van verlaagde bijtelling. 

Voorbeeld:
Uw leaseauto heeft een cataloguswaarde van € 55.000 en een bijtelling van 22%.

De fiscale bijtelling bedraagt dan: 22% van € 55.000 = € 12.100 bijtelling per jaar.

Voor de netto bijtelling wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting dat van toepassing is. Als het tarief voor de inkomstenbelasting bijvoorbeeld 37,07% is, dan is bij bovengenoemd voorbeeld de netto bijtelling 37,07% van € 12.100, dus € 4.485,- per jaar en dus € 374 per maand.

Als u werknemer bent, wordt de bijtelling bij de inkomstenbelasting geheven in de vorm van loon in natura. Als u ondernemer bent, telt u de bijtelling op bij de winst, waarover u vervolgens belasting betaalt.

Wanneer u van uw baas een zakelijke lease auto tot uw beschikking krijgt, dient u hier bijtelling over te betalen. De overheid vindt namelijk dat iedereen die een cadeau van zijn of haar baas krijgt, hier belasting over dient te betalen. Daarom is bijtelling te vergelijken met loonbelasting.

Bijtelling voor het privégebruik van een auto van de zaak (personen- of bestelauto) kan worden voorkomen door het aanleveren van een kilometerregistratie als tegenbewijs dat u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met de auto. Dit kan worden aangetoond met een kilometerregistratie.

Is de termijn van 5 jaar verstreken, dan gaat vanaf dat moment het geldende bijtellingspercentage voor de auto gelden. Heeft u bijvoorbeeld een elektrische auto die op 1 november 2019 op kenteken is gezet, dan krijgt u vanaf 1 november 2024 te maken met een bijtelling van 22%!

De bijtelling in 2024 is 22%. Dat geldt voor alle auto's die CO2 uitstoten, inclusief (plug-in) hybride auto's. Voor een volledig elektrische auto is de bijtelling 16% in 2024. Dat geldt tot een drempelbedrag van € 30.000 (de aanschafprijs van de auto).

In 2023 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 16% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

In 2022 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 16% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

In 2021 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 12% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. 

In 2020 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 8% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. 

Geïnteresseerd?