Dit is de vernieuwde BAYON!

De Hyundai BAYON heeft alles wat je zoekt in een compacte SUV. Hij ziet er aantrekkelijk uit, is lekker ruim, zit heerlijk, rijdt comfortabel en is uitgerust met de modernste technologie. Kan niet beter zou je denken. Mis! Hyundai heeft de stoere CUV (Crossover Utility Verhicle) namelijk op een aantal punten nog verder aangescherpt. De vernieuwde BAYON verschijnt later dit jaar in de showroom.

Wat is nieuw?

Het verschil met de huidige BAYON zit ’m voor een belangrijk deel in het uiterlijk. De vernieuwde BAYON heeft een nog strakkere voorzijde met een Seamless Horizon Lamp over de volle breedte van de neus. Daardoor krijgt de auto een nog dynamischer voorkomen.

Nieuw ontworpen bumpers

Voor een stoerder en robuuster uiterlijk zijn de vorm en het patroon van de voorbumper en het radiatorrooster verder aangescherpt en ook de achterzijde is voorzien van een opnieuw ontworpen bumper. De vernieuwde BAYON staat op nieuw ontworpen 16-inch wielen.

De BAYON onderscheidt zich door zijn originele en opvallende proporties en krachtige grafische elementen. De brede grille loopt naar onder nog breder uit, wat de neus een solide aanzien geeft. Aan de zijkant geeft de dynamische schouderlijn de BAYON zijn wigvorm. De pijlvormige achterlichten zijn ver uit elkaar geplaatst en benadrukken zo de breedte van de BAYON. Een smalle horizontale lijn tussen de lichtunits verbindt de achterzijde van de BAYON met de flanken en geeft de auto een sterke, moderne uitstraling.

Negen carrosseriekleuren

De vernieuwde BAYON wordt leverbaar met keuze uit negen carrosseriekleuren, waaronder vier nieuwe kleuren: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic en Vibrant Blue Pearl. Optioneel bij een aantal kleuren is Phantom Black voor het dak.

Dankzij de introductie van ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates kan de bestuurder de kaarten- en mediasoftware in de BAYON updaten zonder daarvoor naar de dealer te hoeven gaan. De bestuurder ontvangt de nieuwste verbeteringen zodra deze beschikbaar zijn. Standaard is de vernieuwde BAYON uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel van 4,2 inch en een 10,25-inch Multimediascherm met navigatie. Optioneel is een 10,25-inch configureerbaar digitaal instrumentenpaneel met Apple CarPlay en Android Auto en draadloos opladen van de smartphone.

Premium Bose-geluidsinstallatie

Twee USB-C-poorten – één voorin en één achterin – maken het nog eenvoudiger om meerdere technische apparaten tegelijkertijd op te laden. De acht speakers van de premium Bose-geluidsinstallatie – inclusief een subwoofer – zorgen voor een hoogwaardige geluidsweergave.

De BAYON onderscheidt zich van zijn concurrenten met een aantal semi-autonome rijfuncties. De autonome rijbaanassistentie (LFA) houdt de auto in het midden van de rijstrook. De noodremassistent (FCA) geeft eerst een waarschuwingssignaal en remt daarna zo nodig de auto af om een ongeluk te helpen voorkomen.

De vernieuwde BAYON is tevens voorzien van eCall van de tweede generatie, op basis van het 4G-netwerk, dat bij een ongeval automatisch de hulpdiensten waarschuwt zodra de airbags worden geactiveerd. Ook kunnen inzittenden met één druk op de noodknop zelf de hulpdiensten waarschuwen.