Prestigieuze designprijzen voor IONIQ 5 N en SANTA FE

Op het gebied van design is Hyundai al geruime tijd een van de toonaangevendste autofabrikanten ter wereld. Het afgelopen decennium zijn meerdere Hyundai-modellen beloond met tal van prestigieuze onderscheidingen en ook bij de uitreiking van de gezaghebbende iF Design Awards 2024 was het raak. Zowel de IONIQ 5 N als de SANTA FE en SANTA FE XRT Concept* vielen in de prijzen. Het was voor het tiende jaar op rij dat Hyundai een of meerdere iF Design Awards ontving.

Auto van het Jaar 2023

Voor de IONIQ 5 N kan het niet op. De 100% elektrische high-performance auto van Hyundai’s sportdivisie N is nog maar net op de markt, maar ontving al enkele mooie onderscheidingen. Zo werd hij door het vooraanstaande automagazine TopGear uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023. Zijn sportieve prestaties staan buiten kijf en er is dus ook volop waardering voor zijn aerodynamische looks

Net als de IONIQ 5 en de IONIQ 6 is de IONIQ 5 N gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. Met 650 pk (478 kW) is de IONIQ 5 N de krachtigste elektrische sportauto van Hyundai ooit. De beide elektromotoren leveren een vermogen tot 609 pk (448 kW) onder normale omstandigheden en zelfs tot 650 pk (478 kW) met ingeschakelde N Grin Boost. Zijn actieradius bedraagt tot maar liefst 448 km (volgens WLTP).

Vlaggenschip SANTA FE

Van een heel andere orde, maar niet minder indrukwekkend, is de SANTA FE. De iconische SUV geldt als het vlaggenschip van Hyundai is niet alleen kolossaal, maar straalt dat met zijn stoere, hoekige proporties ook maar wat graag uit. 23 jaar geleden maakte de SANTA FE zijn debuut en sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de bestverkochte SUV’s ter wereld. De inmiddels vijfde generatie van deze king of the road is er behalve als voorwielaangedreven Hybrid ook als vierwielaangedreven Plug-in Hybrid.

Vind je de SANTA FE nog niet stoer genoeg? Dan is er altijd nog de SANTA FE XRT Concept. Ook deze ruige variant ontving een onderscheiding bij de iF Design Awards 2024. Met een ladder aan de achterkant, een jerrycan aan de zijkant en een wiel op de imperiaal is de SANTA FE XRT Concept niks minder dan een stoere terrein-SUV. Met een lengte van 4,83 meter, breedte van 1,9 meter, een hoogte van 1,72 meter en een wielbasis van 2,81 meter is de SUV groter dan ooit.

Symbool voor topdesign

Al sinds 1954 staan de iF Design Awards wereldwijd symbool voor topdesign. De verkiezing kent negen categorieën: Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts. De 2024-editie van de iF Design Awards telde maar liefst 10.800 inzendingen uit 72 landen die werden beoordeeld door een internationale jury van tientallen experts op het gebied van design. Alle winnende inzendingen staan vermeld op www.ifdesign.com.

*De SANTA FE XRT Concept wordt niet in Nederland geleverd. Houd voor het actuele aanbod onze website www.hyundai.nl in de gaten.