2023 World Car of the Year.

Hyundai IONIQ 6

IONIQ 6: De meest energie-efficiënte EV in zijn klasse.

Slank van postuur en onmiskenbaar uniek: de gloednieuwe IONIQ 6 is het silhouet van een nieuw tijdperk van duurzame innovatie en elektrische mobiliteit. Het gestroomlijnde ontwerp en het doordachte coconachtige interieur zijn gecreëerd om een gepersonaliseerde en flexibele ruimte te bieden die de ervaring van een auto-interieur opnieuw definieert. De IONIQ 6 heeft een grote actieradius (naar schatting ruim 610 kilometer WLTP*) en kan ultrasnel worden opgeladen.

Vanaf € 45.895
Private Lease € 545

Exterieur

Het gestroomlijnde design, zijn slimme afmetingen, de technologie en de ruimte: we hebben het allemaal opnieuw uitgevonden. De vloeiende rondingen en harmonieuze lijnen zijn een eerbetoon aan de iconische gestroomlijnde voertuigen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en opnieuw ontworpen voor de duurzame mobiliteit van vandaag.

Interieur

Het interieur van de IONIQ 6 is als een comfortabele cocon die iedereen een persoonlijke plek biedt. Boordevol praktische features en milieuvriendelijke materialen voor een duurzame mobiliteitservaring en levensstijl. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuurwiel zorgen voor een nog intuïtievere interactie tussen de bestuurder en de auto. Door de knoppen aan de binnenzijde van de portieren achterwege te laten, ontstaat meer interieurruimte. Het modulaire touchscreen dashboard herbergt een 12-inch full-touch infotainmentdisplay en een 12-inch digitaal cluster. De middenconsole biedt tevens plaats aan een handige en royale opbergruimte.

Op vleugel geïnspireerde achterspoiler

Het aerodynamische karakter wordt versterkt door de elliptische, op een vleugel geïnspireerde achterspoiler met opvallende transparante accenten die de unieke LED-signatuur benadrukken.

Supersnel opladen

Het nieuwe en revolutionaire Electric Global Modular Platform (E-GMP) waar de IONIQ 6 op gebouwd is, maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk. Met een 350 kW-lader is de IONIQ 6 daardoor supersnel op te laden: in slechts 18 minuten van 10 tot 80 procent.

Milieuvriendelijke materialen

Het interieur van de IONIQ 6 zit boordevol milieuvriendelijke materialen, zoals ecologisch met plantaardige extracten bewerkt leder en stoffen gemaakt van gerecycled plastic en afval uit de oceaan.

Vierwielaandrijving.

In de versie met vierwielaandrijving wordt de IONIQ 6 aangedreven door twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, die samen 239 kW (325 pk) aan vermogen en 605 Nm aan koppel leveren (alleen beschikbaar in combinatie met 77,4 kWh-batterijpakket).

 

Achterwielaandrijving.

In de versie met 53 kWh-batterijpakket wordt de IONIQ 6 aangedreven door een elektromotor op de achteras die 111 kW (151 pk) aan vermogen levert.

Maak alvast je Hyundai account aan.

Via onderstaande link registreer je je alvast voor een Hyundai Click to Buy account. Maar dezelfde log in kan je straks ook gebruiken voor een Bluelink account of een Charge myHyundai account.

Hyundai Cl!ck to Buy.

Lees meer over Hyundai Cl!ck to Buy, het platform om je nieuwe auto te bestellen.

Geïnteresseerd?