In de finale van de verkiezing Best Cars of the Year trof de IONIQ 5 voornamelijk concurrenten van gevestigde premium-merken. Uiteindelijk legden de Audi E-Tron, Ford Mustang Mach-E en Porsche Taycan het een voor een af tegen de elektrische Hyundai. Ex aequo op de eerste plaats eindigde de Kia EV6, net als de IONIQ 5 een product van Hyundai Motor Group (HMG).

Het mag dan de eerste keer zijn dat de Best Cars of the Year Awards worden uitgereikt, wereldwijd vergaarde deze prijsuitreiking in korte tijd enorm veel aanzien. De jury bestaat uit tal van afgevaardigden uit de automotive-wereld, waaronder beroemde designers, vooraanstaande ingenieurs, gerenommeerde autojournalisten, bekende mediabedrijven en grote autodealers.

IONIQ 5 is 100 procent elektrisch

Wat maakt de IONIQ 5 nu zo bijzonder? Het is het allereerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op 100 procent elektrische auto’s. Met zijn bijzondere retro-design, slimme technologieën en opwindende prestaties is de IONIQ 5 een revolutie op het gebied van elektrisch rijden.

Dankzij het 800V-systeem laadt de IONIQ 5 ultrasnel op. Binnen vijf minuten vergroot je zijn rijbereik met 100 km. En met een oplader van 350 kW laad je de IONIQ 5 in slechts 18 minuten op van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit. Is de batterij helemaal vol, dan bedraagt de actieradius tot wel 481 km (volgens WLTP).

Duurzame materialen in IONIQ 5

Ook bijzonder: in het interieur van de IONIQ 5 zijn volop ecologische materialen toegepast, zoals ruwe materialen uit suikerriet voor hemelbekleding, tapijt en stoelbekleding, maar ook biologische verf met plantenextracten en met plantaardige extracten bewerkt leder. Een fraaie en herbruikbare oplossing.

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai dat gebruikmaakt van het Electric-Global Modular Platform (e-GMP). Dit nieuwe platform is speciaal ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) zoals de IONIQ 5. Het biedt grote voordelen op het gebied van prestaties, veiligheid en ruimte. Meer weten over de IONIQ 5?

Klik hier