2021 gaat voor Hyundai de boeken in als een van de succesvolste jaren ooit. Zelden ontvingen we zoveel mooie onderscheidingen als in de afgelopen twaalf maanden. Met – vooral – dank aan onze baanbrekende elektrische modellen die ervoor hebben gezorgd dat Hyundai wereldwijd toonaangevend is op het gebied van duurzame mobiliteit.


Een van de spraakmakendste onthullingen van 2021 was die van de IONIQ 5. Hyundai ontving dit jaar al diverse onderscheidingen voor de elektrische CUV die met zijn revolutionaire design en fantastische technologieën de autowereld op z’n kop zette.

Electric Global Modular Platform

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Maar Hyundai was ook met andere modellen én op andere fronten succesvol. Een overzicht van de belangrijkste awards in 2021:
• Eerste plaats IONIQ 5 in de categorie New Energy bij verkiezing German Car of The Year (GCOTY)
• IONIQ 5 overall-winnaar verkiezing German Car of The Year
• Hyundai KONA door magazine Auto Express in Verenigd Koninkrijk uitgeroepen tot Best Car to Own (Beste auto om te bezitten)
• IONIQ 5 in Verenigd Koninkrijk bij New Car Awards uitgeroepen tot Car of the Year
• Automagazine TopGear roept Hyundai uit tot Autofabrikant van het Jaar
• Hyundai i20 N door TopGear beloond met titel Auto van het Jaar
• Hyundai is hoogst gerangschikte massamerk in US Tech Experience Index (TXI) Study van J.D. Power
• Veiligheidsinstituut Euro NCAP beloont IONIQ 5 en TUCSON met maximumscore van vijf sterren

 

Genomineerd voor titel Car of the Year 2022

Een van de mooiste beloningen moet nog komen. De IONIQ 5 is namelijk samen met zes andere auto’s genomineerd voor de Europese titel Car of the Year 2022 (COTY). De finale van deze prestigieuze Auto van het Jaar-verkiezing vindt plaats op maandag 28 februari 2022.

Hyundai is het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: van volledig elektrisch en hybride tot plug-in hybride, mild-hybride en zelfs waterstof-elektrisch. Benieuwd naar onze line-up geëlektrificeerde modellen?

Bekijk de IONIQ 5