Neem een kijkje in het moderne interieur van de IONIQ 6 en je weet genoeg: deze auto barst van de technologische snufjes. Maar wat kun je er allemaal mee en minstens zo belangrijk: hoe werkt het? Daar hebben ze bij Hyundai goed over nagedacht. Elke knop zit op een logische plek en is intuïtief te bedienen. Bovendien kun je veel functies aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Wel zo handig. En veilig.

 

EV Performance Tune-up-systeem

Autorijden moet behalve functioneel ook leuk en comfortabel zijn. In de IONIQ 6 is daarom veel aandacht besteed aan de persoonlijke rijbeleving. Zo kun je met het EV Performance Tune-up-systeem geheel naar eigen wens de directheid van de besturing, het vermogen van de elektromotor en de gevoeligheid van het stroompedaal en de aandrijflijn aanpassen.

De IONIQ 6 is ook voorzien van Electric Active Sound Design (e-ASD); een technologie die elektrische auto’s nog opwindender en gebruiksvriendelijker maakt. e-ASD zorgt voor een ruimteschipachtig geluid – hoorbaar in het interieur – waarvan het volume zich aanpast aan de rijsituatie waarin de elektrische auto zich bevindt.

Dual Color Ambient Lighting

Op het gebied van comfort speelt ook kleur een belangrijke rol. Bij de ontwikkeling van het interieur was alles erop gericht om er een comfortabele en persoonlijke plek van te maken. Met Dual Color Ambient Lighting kan de bestuurder de look & feel van het interieur helemaal aan zijn ‘mood’ aanpassen. Er is keuze uit 64 verlichtingskleuren en zes tweekleurenthema’s.

En wat dacht je van de Speed Sync Lighting-modus? Deze slimme functie voegt emotie toe aan de rijbeleving door de helderheid van de interieurverlichting voorin de cabine te variëren. Dat gebeurt helemaal automatisch, afhankelijk van de rijsnelheid van de auto: van 10% van de verlichting bij 30 km/u naar 100% van de verlichting bij 100 km/u.

Relaxation Comfort Seats

Heb je het over comfort, dan heb je het natuurlijk ook over de stoelen. De optionele Relaxation Comfort Seats voorin bieden enorm veel ontspanning door de talloze verstelmogelijkheden van de zithoek. En wist je dat de stoelen in de IONIQ 6 maar liefst 30 procent dunner zijn dan de stoelen in conventionele auto’s? Zo hebben de inzittenden nog meer bewegingsvrijheid.

Overigens bevinden zich in het interieur vijf USB-poorten: vier type-C en een type-A. Zo kun je altijd wel ergens je smartphone of tablet opladen. En met de handige Vehicle to Load-functie (V2L) kun je zelfs een groter elektrisch apparaat van stroom voorzien, zoals een elektrische fiets.

Bekijk de IONIQ 6