De IONIQ 6 is de grote winnaar van de World Car Awards 2023 (WCOTY). Op de New York International Auto Show ontving Hyundai maar liefst drie onderscheidingen voor zijn elektrische sedan: World Car of the Year, World Electric Vehicle en World Car Design of the Year. Daarmee evenaarde de IONIQ 6 de IONIQ 5 die vorig jaar dezelfde drie titels in de wacht sleepte.

Een onafhankelijke internationale jury van honderd autojournalisten uit 32 landen wees de IONIQ 6 aan als de absolute nummer één. In de finale van de World Car Awards 2023 liet de elektrische Hyundai twee concurrenten, de BMW X1/iX1 en de Kia Niro, achter zich.

Gestroomlijnd design

De IONIQ 6 is na de IONIQ 5 het tweede model van IONIQ, het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai dat zich exclusief richt op 100% elektrische auto’s. Met zijn gestroomlijnde design, lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en rijbereik tot 614 kilometer (volgens WLTP) is de IONIQ 6 de meest energie-efficiënte elektrische auto in zijn klasse.

De riante actieradius wordt mogelijk gemaakt door het speciale platform waarop de IONIQ 6 is gebouwd. Dit Electric Global Modular Platform (E-GMP) maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk, waarbij laden met 800 volt standaard is. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km.

Meer prijzen voor de IONIQ 6

De IONIQ 6 heeft de afgelopen maanden al meer prestigieuze prijzen en onderscheidingen gewonnen. De auto werd uitgeroepen tot Sedan van het Jaar bij de GQ Car Awards 2023 van lifestylemagazine en website GQ en tot Nieuwe auto van het Jaar door automagazine en -website Le Guide de l'auto in Frankrijk. Bovendien kende Euro NCAP de IONIQ 6 niet alleen vijf sterren toe voor de veiligheid, maar ook de kwalificatie Best in Class in de categorie van Grote gezinsauto’s.

Succes was er ook voor SangYup Lee. De jury van de World Car of the Year-awards riep de designbaas van Hyundai uit tot World Car Person of the Year 2023. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan de meest verbluffende en innovatieve concept- en productieauto’s die Hyundai in 2022 heeft onthuld. Dat zijn onder meer de IONIQ 6, de geheel nieuwe Hyundai KONA en het rijdende laboratorium de N Vision 74.

Ontdek de IONIQ 6